Roman: 1988. pocket: 1995

bs_tusenbroderna.jpg

 

Tusenbröderna inleder en trilogi, Detta med Doris och Arabesk, där jag hade glädjen att skapa ett helt samhälle dit den minderåriga Doris kommer. Hon är en mytoman, hon har förresten många namn och hon går fram som en förödande eld bland alla dessa människor ur skilda samhällsgrupper som hon kommer i kontakt med.


Roman: 1989, Pocket: 1995

Detta med doris

För mig var det rena festen att skriva dessa tre böcker med väven av reaktioner kring hennes förödande lilla person. Kritiker beklagade att jag avslutade serien med bara tre böcker om henne och ibland drömmer jag om att skriva en fortsättning men jag har så mycket annat att göra klart innan jag får tid till det. En bok tar något år, minst, att åstadkomma.


 

(roman) 1994 (pocket) 1995

arabesk

Arabesk är den tredje och sista delen av serien. En av huvudpersonerna, den alkoholiserade skådespelerskan som i förra boken blivit helnykter får här ett återfall – hon är en härlig figur som i mina ögon inte kan få förbli statiskt god – men oj som jag bestraffar henne för att hon krökar till igen. Jag hade stort nöje av att skriva dessa böcker, en lek på liv och död.

birgitta_stenberg
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Design och underhåll
av denna webplats, se
www.femtrappor.se

birgitta stenberg